Bu sayfada Türkiye'de Elektronik Ticaret'in Durumu'nu ayrintili olarak inceleyecegiz. Türkiye’de elektronik ticaret büyük bir potansiyel oldugu konusunda firmalar arasinda bir görüs birligi vardir. Bu potansiyele ulasmak için hizli ve yaygin internet alt yapisi gereksiniminden baslayan, bilgisayar sayisinin azligini ve güvenligini kapsayan ve standartlarin oturmasina kadar giden bir çok engelin asilmasi gerekmektedir. Bunun disindayasalar ve bu konudaki mevzuatin belirlenmesi gerekmektedir. Bu engellerin asilmasi halinde ise, elektronik ticaretin çok hizli gelismesi beklenmektedir.
Ülkemiz de, 1998'den sonra bazi büyük alisveris merkezleri internetüzerinde satis magazalari açmislar, ayrica kurumlara ve bireysel girisimcilereelektronik dükkan (e-dükkan) kiralayan servis saglayicilar ortaya çikmayabaslamistir. Basin ve bankacilik alanlarinda, konularinda öncü niteligi olan bazikuruluslar, e-ticaret alaninda da yatirimlarini (2000'lerin baslarinda)hizlandirmislardir.
Ülkemizin mevcut durumuna bakildiginda çok hizli gelisen bir internet altyapisi ( alt yapinin yakin tarihlere kadar hiç olmayisi sayesinde ve gerek Türk Telekom'un gerekse özel sektörün son 3-4 yillik yatirimlari itibariyle OECDülkeleriyle kiyaslandiginda Avrupa'da en hizli gelisim gösteren ülke Türkiye'dir.) ve internet disi e-ticaret alt yapisinin olmayisi yüzünden tek sansimizinternet üzerinden e-ticaret olarak ortaya çikmaktadir. Türkiye son iki yil dainanilmaz gelismeler kaydetmis, alt yapisi “base band” kategorisinden “broadband” kategorisine terfi etmistir. Yurt içi omurgasi 2 Mbit den 155 Mbite çikar-tilmis ve yakin gelecekte 2 Gbite çikarilmasi için hazirliklar yapilmaktadir. ( kibu 4 sene içinde 1000 kez büyüme anlamina gelir.)
Internet üzerinde elektronik bankacilik ve sanal marketler üzerinden on-line alisveris merkezi uygulamalari basta olmak üzere seyahat rezervasyonlari,elektronik esya satisi vb. gibi konularda ciddi bir elektronik ticaret pazarininolusmaya baslama sinyalleri verdigini söyleyebiliriz.